Roden, het Valkhof

Schonauwen 2
9301 SP Roden
Telefoon: 050 – 502 57 92 (kies 1)

Locatie PSG het Valkhof

Basisschool het Valkhof is een daltonschool en gaat ervan uit dat een kind in staat is verantwoordelijkheid te dragen voor zichzelf en voor zijn omgeving. Dat wordt bereikt als ouders, leerkrachten en het team van de BSO het kind de gelegenheid geven om zich te ontwikkelen tot een vrijdenkende en verantwoordelijke volwassene. Op het Valkhof wil de school ieder kind zoveel mogelijk leren. Daarbij wordt niet alleen gedacht aan het vergroten van kennis maar aan een evenwicht tussen aan de ene kant intellectuele groei en aan de andere kant persoonlijke en sociale groei.

Door een peuterspeelgroep bij de school te organiseren kunnen wij goed aansluiten bij deze missie van het Valkhof. Het organiseren van peuteropvang op dezelfde locatie als de school is voor kinderen heel erg fijn; zo kunnen ze al op een heel makkelijke en laagdrempelige manier wennen aan de gebruiken op een grote school en kunnen de juffen en meesters van de school gemakkelijk even op de peuterspeelgroep naar binnen lopen. Het is overigens geen verplichting voor uw kind om naar dezelfde school te gaan als waar het naar de peuterspeelgroep gaat, dat geldt uiteraard ook andersom.

Op deze locatie zijn twee peuterspeelgroepen gehuisvest: PSG het Valkhof en de VVE plusgroep. Beide groepen zijn gevestigd in een voormalig klaslokaal van de gelijknamige basisschool en helemaal nieuw ingericht als gezellige en uitdagende speelruimte. Daarnaast kan gebruik worden gemaakt van de aangrenzende centrale hal en kunnen we gebruik maken van het speellokaal. Er is eveneens de beschikking over een groot plein wat recent is omgetoverd tot groene tuin met veel natuurlijk materiaal.

De VVE plusgroep is speciaal voor peuters in de gemeente Noordenveld die wat extra aandacht nodig hebben om zich beter te kunnen ontwikkelen. Hier zijn wij erg blij mee, omdat het ons de mogelijkheid biedt om peuters in een kleine groep meer aandacht te geven en hen zo voor te bereiden op de stap naar het basisonderwijs. De VVE-plusgroep bestaat uit maximaal 8 peuters en wordt geleid door twee pedagogisch medewerkers met ondersteuning (gepland en op afroep) door een VVE-coach en een gedragswetenschapper van de Toegang. Doordat de groep klein is, is er veel individuele aandacht en kan de ontwikkeling van de peuter gericht gestimuleerd worden.

Aanmelden voor de VVE-plusgroep

De aanmeldingen voor de VVE-plusgroep worden door de jeugdverpleegkundige van de GGD gedaan.  Als u zelf denkt dat de VVE-plusgroep een plek is waar uw kind zich beter kan ontwikkelen dan op de huidige locatie dan kunt u dit aangeven bij de pedagogisch medewerkers op de huidige locatie. Zij helpen u dan verder. Wilt u vrijblijvend meer informatie over de VVE-plusgroep? Dan kunt u contact opnemen met de VVE-coach Annewieke Stoffer via 050-5020244.

PSG het Valkhof is voor kinderen vanaf 2 jaar tot 4 jaar en is van maandag- t/m vrijdagochtend van 8.30 uur tot 11.15 uur geopend.

Peuterspeelgroep Het Valkhof
Schonauwen 2
9301 SP Roden
Telefoon: 050 5025792  (kies 1)

Neem een kijkje binnen bij de PSG het Valkhof

Medewerkers van PSG het Valkhof

Maak alvast kennis met onze medewerkers. Zij stellen zich graag aan u voor.

Mogelijkheden bij PSG het Valkhof

Op alle PSG groepen van Kidscasa Kinderopvang bieden we opvang gedurende schoolweken. Dit betekent dat de peuterspeelgroepen open zijn gedurende de 41 weken dat de scholen ook zijn geopend, en dat de peuterspeelgroepen zijn gesloten op alle feestdagen dat de scholen ook gesloten zijn.

Het bruto tarief voor de peuterspeelgroepen is € 11,14 per uur. Netto betaalt u veel minder doordat u via de kinderopvangtoeslag of rechtstreeks van de gemeente een groot deel van de kosten vergoed krijgt. Voor het gros van de ouders betekent dit dat zij netto tussen de € 1,40 en € 3,50 per uur moeten betalen voor de peuteropvang. Kijk op de algemene pagina PSG voor meer informatie over de regelingen en voorwaarden voor Peuterspeelgroepen.

 • Bruto uurtarief Peuterpakket
  € 11,14
  • 10 Projects
  • 32 GB Storage
  • Unlimited Users
  • 15 GB Bandwidth
  • Enhanced Security
  • Retina Display Ready

Snel naar:

Volg Kidscasa ook op:

Locaties: